Розмір субсидії залежить не тільки від складу домогосподарства, розміру доходів і набору комунальних послуг та тарифів на них, але й від рівня епідеміологічної небезпеки у конкретному регіоні

Дата: 14.02.2022 10:59
Кількість переглядів: 371

Розмір житлової субсидії розраховується щомісячно, виходячи з встановлених цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та соціальних нормативів користування послугами, які затверджені постановою Уряду.

При цьому, в період карантину для регіонів з встановленим «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки окремі соціальні нормативи, на які розраховується субсидія (користування електричною енергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі і підігріву води), збільшуються на 50%, адже люди більше перебувають вдома, внаслідок чого зростає споживання цих послуг. Відповідне збільшення відбувається в розрахунку на місяць незалежно від кількості днів, протягом яких діяв «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки.

Враховуючи, що в січні в більшості областей не було встановлено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки, розрахунок житлових субсидій за цей місяць проводився в цих областях без збільшених соціальних нормативів, що вплинуло на визначення розміру субсидії. порівняно з груднем минулого року, коли такий рівень діяв майже у всіх регіонах.

Оскільки розрахунок житлової субсидії проводиться до 25 числа поточного місяця, якщо «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки встановлено після здійсненого розрахунку, відповідні донарахування будуть проведені в наступному місяці.

https://www.facebook.com/MLSP.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень