Співробітники Бучанської райдержадміністрації проходять навчання з гендерної рівності на місцевому рівні

Дата: 16.02.2022 13:36
Кількість переглядів: 181

Євроінтеграційні прагнення України стали невід’ємними реаліями політичного сьогодення. Підписавши і ратифікувавши Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, Україна продемонструвала відданість демократичним європейським цінностям та взяла на себе зобов’язання «враховувати питання рівності між чоловіками і жінками при розробці та впровадженні законів, постанов, адміністративних положень, політики і заходів».

На сьогодні доволі актуальним є питання гендерної нерівності. Не зважаючи на певний прогрес у розвитку суспільства, проблема рівності прав і можливостей жінок та чоловіків існує у нашій країні. У більшості випадків саме жінки зазнають дискримінації, зокрема, під час працевлаштування, оплати праці, у доступі до представництва у владі тощо. У 90 % випадків саме жінки є жертвами домашнього насильства.

Національною соціальною сервісною службою України в рамках співпраці з Благодійною організацією «Благодійне товариство «Київський інститут гендерних досліджень» з 15 лютого проводяться онлайн навчання спеціалістів, відповідальних за реалізацію заходів з питань гендерної політики, обласних та районих державних адміністрацій на тему: «Сертифіковані навчання з користування інструментами Google»

Навчання проводитимуть Інститутом в рамках проекту «Розроблення системи е-звітування щодо стану виконання державних документів з гендерної рівності на місцевому рівні»

Просування ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок має важливе значення, тому Бучанська РДА реалізує державну політику у сфері соціального захисту населення, зокрема, з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, працює заради розвитку стабільних, відповідальних та справедливих державних інституцій та громадянського суспільства, дотримання прав людини, встановлення гендерної рівності.

Від Бучанської
райдержадміністрації навчання проходить Заруцька Наталія, головний спеціаліст відділу з питань захисту прав дітей, сім’ї та профілактичної роботи Бучанського району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень