Микола Ляшенко провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів Бучанської районної державної адміністрації

Дата: 22.02.2022 12:11
Кількість переглядів: 289

22 лютого голова Бучанської райдержадміністрації Микола Ляшенко провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації за участю першого заступника Андрія Діхтярука, заступника голови райдержадміністрації Марини Загвоздкіної та керівника апарату райдержадміністрації Тетяни Пажитнової.

На порядку денному апаратної наради були опрацьовані звіти щодо результатів роботи відділу містобудування та архітектури та архівного відділу райдержадміністрації за 2021 рік та перспективи діяльності у 2022 році.

Фото без опису

 

З першого питання доповіла начальник відділу містобудування та архітектури Людмила Пащенко. Основним завданням Відділу є забезпечення реалізації державної політики у сфері містобудування та архітектури на території Бучанського району Київської області.

Враховуючи зміни в законодавстві України, що вступили в дію у 2021 році, значна частина функцій у сфері містобудування та архітектури, серед яких видача містобудівних умов та обмежень, надання будівельних паспортів забудови земельних ділянок, надання висновків про погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок тощо, передали до повноважень виконавчим органам з питань архітектури сільських, селищних, міських рад.

У 2021 році видано 3 МБУ, 6 БП, розглянуто та опрацьовано 118 звернень громадян, близько 500 листів, що надійшли на виконання до райдержадміністрації та безпосередньо до Відділу, опрацьовано 27 запитів на публічну інформацію, підготовано 34 розпорядження голови райдержадміністрації.

Додатково, Відділ займається опрацюванням земельних питань, що надходять на розгляд до райдержадміністрації. Пріоритетним напрямком роботи відділу у 2021 році була реалізація відповідних напрямків проекту програми Президента України «Велике будівництво», а саме щодо будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва, що проходить територією Бучанського району.

Фото без опису

У 2021 році організовано розроблення та затвердження містобудівної документації щодо проектування першої черги Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва, а саме «Детального плану території щодо будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва від автомобільної дороги Київ  Ковель Ягодин (М?07) до автомобільної дороги Київ  Чоп (М-06) (орієнтовною площею 285 га) на території Бучанського району Київської області». Та розпочато розроблення містобудівної документації щодо проектування другої, з’єднувальної, ділянки дороги - «Детального плану території щодо будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва від автомобільної дороги Київ – Чоп (М-06) до автомобільної дороги Київ – Одеса (М-05) (орієнтовною площею 220 га) на території Бучанського району Київської області».

В стадії опрацювання знаходиться питання щодо визначення збитків та відчуження земельних ділянок й об'єктів нерухомого майна, які перебувають у приватній та державній власності, у зв’язку із будівництвом Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва.

Друге питання висвітлив начальник архівного відділу Дмитро Яворський. До структури архівного відділу райдержадміністрації входять Бородянський та Макарівський сектори. У сховищах архівного відділу та його секторів зберігається 106542 од. зб. Станом на кінець грудня 2021 року в електронний вигляд переведені описи справ: у архівному відділі у м. Києві – 66 описів (77% від загальної кількості описів), у Бородянському архівному секторі – 12 описів (10% від загальної кількості описів), у Макарівському архівному секторі – 40 описів (30% від загальної кількості описів).

В результаті адміністративно-територіальної реформи у Бучанському районі утворено 12 територіальних громад, до яких увійшли 63 сільські та селищні ради, з яких 50 – упорядкували у повному обсязі та передали свої документи до відповідних архівних установ. На даний час продовжується процес упорядкування та передавання документів останніх 13-ти сільських рад до архівного відділу.

З початку 2021 року на засіданні експертної комісії архівного відділу райдержадміністрації було схвалено: 1916 од. зб. описів справ постійного зберігання, 735 од. зб. описів справ з кадрових питань (особового складу), 7 номенклатур справ та інш.

Станом на 31.12.2021 з початку року архівним відділом виконано 2247 запитів соціально-правового характеру, тематичних та майнових запитів.

Фото без опису

За результатами обговорення вказаних питань порядку денного голова райдержадміністрації дав доручення:

  • начальнику відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації Пащенко Л.: щодо здійснення моніторингу діяльності міських, селищних, сільських рад у сфері розроблення та прийняття містобудівної документації;
  • начальнику архівного відділу райдержадміністрації Яворському Д.: забезпечити вирішення питання щодо налагодження сприятливих умов життєдіяльності Бородянського та Макарівського архівних секторів архівного відділу райдержадміністрації; сприяти ефективності роботи секторів архівного відділу райдержадміністрації з переведення описів  наявних архівних справ в електронний вигляд.

Окремо Микола Ляшенко зауважив щодо необхідності:

  • забезпечення медичних закладів, зокрема лікарень району, генераторами;
  • створення резерву паливо-мастильних матеріалів;
  • активізазації роботи підрозділів територіальної обороги громад району з питання набору резервістів;
  • забезпечення безперебійної роботи служби у справах дітей райдержадміністрації у єдиній інформаційно-аналітичній системі “Діти”;
  • проведенні інформаційної роботи з питань обороноздатності країни, зокрема інформування населення району щодо подій на рівні області, району та територіальних громад через офіційні інформаційні ресурси райдержадміністрації, відслідковуванні наявних «фейкових» матеріалів, що трапляються в Інтернет-просторі тощо.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень