Воєнний стан в Україні: що зміниться

Дата: 24.02.2022 08:05
Кількість переглядів: 305

Воєнний стан - це особливий правовий режим, що передбачає надання спеціальних повноважень державним органам влади, необхідних для запобігання загрозі. Передбачається тимчасове обмеження прав і свобод громадян, а також тимчасове обмеження законних інтересів юридичних осіб.

Фото без опису

Президент Володимир Зеленський оголосив, що воєнний стан діятиме по всій Україні. Все - через вторгнення російських військ в нашу країну.

Що змінюється з введенням воєнного стану

Відповідно до закону України "Про правовий режим воєнного стану", в регіонах створюються адміністрації, до складу яких входять військові, які наділяються повноваженнями цивільної влади – військовослужбовці отримують такі ж повноваження, як, наприклад, поліція.

Військову адміністрацію населеного пункту очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади президентом за пропозицією Генерального штабу ЗСУ або відповідної обласної державної адміністрації.

Військові забезпечують правопорядок самостійно або із залученням органів виконавчої влади або місцевого самоврядування. Якщо в регіоні починаються активні бойові дії, то влада повністю перекладається на військове командування і військові адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень