Тільки про основні факти - про реакцію США на російську агресію і розв'язану Росією злочинну війну проти України

Дата: 25.02.2022 08:13
Кількість переглядів: 221

 

24 лютого 2022 року Президент США Джо Байден оголосив розпорядження запровадити пакет дуже жорстких санкцій проти Росії через її акт агресії проти України, які будуть відчутні вже зараз, а також у подальшій перспективі:

Фото без опису

- Два найбільші російські банки, «Ощадбанк» і ВТБ, повністю відрізані від використання долара, активи одного з них у США повністю заморожені.

Цитата Міністерства фінансів США: «Щодня російські фінансові установи проводять валютні операції на суму близько $46 мільярдів у всьому світі, 80% з них – у доларах США. Переважна більшість цих операцій тепер буде перервано». В результаті введених санкцій від обробки платежів через фінансову систему США відсічені два найбільші російські банки, активи яких у сукупності складають більше половини активів всієї банківської системи Росії. Ці санкції поширюються і на всі численні філії та «дочки» обох банків – жодних кореспондентських чи операційних рахунків в американських банках, жодних операцій із доларами.

Усі чималі активи банку ВТБ (20% всіх російських банківських активів), що у американської юрисдикції, повністю заморожені і більше недоступні для влади Росії.

Аналогічні санкції запроваджено проти банків «Откритіє», «Совкомбанк» та «Новікомбанк» та проти всіх їхніх філій.

- 13 найбільшим російським компаніям сектору Росії, включаючи «Газпром», «Газпромбанк», «Газпром нафту», «Транснафту», «Ростелеком», «Алроса», «Совкомфлот», «Російська залізниця» заборонено брати кредити в американських банках терміном більше ніж на 14 днів. Це означає практично повне закриття їм можливостей брати кредити.

- Санкції введено ще проти кількох членів путінського «політбюро» та їхніх синів (Сергій Іванов – один із найближчих конфідентів Путіна, колишній Міністр оборони та колишній глава адміністрації РФ, нині постійний член «політбюро» – Ради безпеки та його син – теж Сергій  Іванов – глава компанії «Алроса», також підданої санкціям, і член Ради директорів «Газпромбанку», Андрій Патрушев, член ради директорів енергетичних компаній, Іван Сечін – голова департаменту в «Роснафті», компанії свого батька Ігоря Сечіна, що вже перебуває під санкціями.

Санкції запроваджено також проти кількох керівників «Ощадбанку» і банку «ВТБ», які потрапили під санкції.

- Накладено заборону експорту в Росію будь-яких американських товарів та технологій, зокрема товарів, вироблених третіх країнах, які можна використовуватиме виробництва у сфері Міністерства оборони Росії.

- Накладено заборону на експорт до Росії будь-яких чутливих американських технологій і вироблених на їх основі товарів, які можуть використовуватися в оборонному, авіаційному та морському секторах, щоб повністю перекрити Росії доступ до передових технологій. Крім масштабних обмежень щодо російського оборонного сектора. Уряд США ввів також обмеження на експорт до Росії товарів, вироблених на основі чутливих американських технологій іншими країнами – з використанням програмного забезпечення, технологій чи обладнання американського походження. Це включає обмеження на постачання в Росію напівпровідників, обладнання для телекомунікацій, для шифрування, лазери, різноманітні датчики, навігаційні прилади, авіоніку для будь-яких видів літаків і морські технології.

У роз'ясненні Білого Дому йдеться: «Історична багатостороння співпраця, яка є мультиплікатором сили в обмеженні поставок до Росії ключових товарів на суму понад $50 мільярдів, матиме дуже великий вплив на російське виробництво». «Наступна взаємодія з союзниками та партнерами буде продовжено з метою максимального впливу на військовий потенціал Росії».

- США також запровадили санкції проти всіх основних білоруських банків та низки білоруських фізичних осіб за участь Білорусі у російській агресії проти України.

* Сьогодні,  25 лютого о 16.00   відбудеться телеконференція глав держав та урядів країн НАТО.

* Американські канали новин CNN і MSNBC цілодобово присвячують усі свої передачі тільки російсько-українській війні. І це важливо для того, щоб навіть ті, хто мало цікавляться політикою, зрозуміли, що зараз для світу, в якому вони живуть, настав момент істини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень