Більше 225 тисяч людей зареєструвались як внутрішньо переміщені особи через Дію

Дата: 27.04.2022 15:44
Кількість переглядів: 93

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що станом на сьогодні більше 225 тисяч людей зареєструвались як внутрішньо переміщені особи через застосунок «Дія».

Скільки часу внутрішньо переміщені особи можуть отримувати допомогу від  держави

«За 6 днів через «Дію» зареєструвались 225 тисяч людей. Ми вже бачимо, що принципово скоротились черги, люди тепер не будуть очікувати тижнями, щоб зареєструватись, а працівники ЦНАПів та управлінь соціального захисту населення нарешті зможуть ночами відпочивати», - прокоментувала Марина Лазебна.

Найбільше внутрішньо переміщених осіб зареєструвались через застосунок «Дія» у Львівській, Київській, Харківській, Дніпропетровській, та Закарпатській областях.

Через застосунок «Дія» можна одночасно подати заяву про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та на отримання виплати на проживання для ВПО.

Допомога на проживання буде зарахована на картку «єПідтримка». Її можна буде витратити на будь-які товари та послуги або зняти готівку.

Детальну інформацію про те, як стати на облік внутрішньо переміщеним особам та яку допомогу можна отримати, дивіться на https://edopomoga.gov.ua/

https://www.msp.gov.ua/news/21756.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень