ЮНІСЕФ розширив критерії отримання грошової допомоги для сімей

Дата: 15.06.2022 15:09
Кількість переглядів: 176

З 15 червня 2022 року стартував другий етап програми грошової допомоги «Спільно», яку надає Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Міністерства соціальної політики України. Відтепер участь у програмі зможуть взяти всі родини, які виховують трьох і більше дітей до 18 років, а також ті, хто має принаймні одну дитину з інвалідністю до 18 років. Раніше ЮНІСЕФ надавав допомогу багатодітним родинам, які мають принаймні одну дитину до двох років, а також тим, хто виховує двох і більше дітей, серед яких принаймні одна дитина з інвалідністю. 

На зображенні може бути: текст

Частина заявок, поданих до 6 червня, перебуває на етапі перевірки. 

Подати заявку на програму грошової допомоги можна самостійно на сайті register.unicef.org. Крім того, у Житомирській, Київській та Кіровоградській областях можна звернутися до соціальних працівників, які у громадах персонально реєструють родини, відповідні критеріям програми. 

Родинам, які відповідають новим критеріям і вже подали заявку, не потрібно реєструватись знову. Їхні дані буде розглянуто. 

Реєстрація на сайті не означає, що родина автоматично отримає допомогу, адже заявки проходять два етапи перевірки:

 1 Технічнии? відбір. Це перевірка наявності всіх обов’язкових даних і відсутності в них технічних помилок. Якщо документи прои?шли технічнии? відбір, голова домогосподарства отримує СМС із номера 4224. Повідомлення надходить на номер, вказании? у заявці. Технічна перевірка триває до двох тижнів.

 2 Відбір на відповідність критеріям програми. Якщо домогосподарство, яке подало заявку, відповідає критеріям програми та ще не отримало допомоги від жодної іншоі? міжнародноі? гуманітарноі? організаціі?, йому буде нараховано кошти. Після грошового переказу надходить СМС для підтвердження отримання платежу.

Допомога надається сім’ям незалежно від наявності статусу ВПО, які перебувають у будь-якому регіоні України, але за умови, що вони не отримували грошової допомоги від ЮНІСЕФ чи іншої міжнародної гуманітарної організації після 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, що родини, що відповідають критеріям програми, отримають грошову допомогу з розрахунку 2 220 грн/міс. на кожного члена домогосподарства, але не більше як на п’ятьох осіб. Допомога виплачується на банківський рахунок одноразово за три місяці.

Коштами, нарахованими у рамках програми допомоги «Спільно», родина може розпоряджатися на власний розсуд. ЮНІСЕФ вірить, що грошова допомога буде використана для забезпечення потреб дітей і з максимальною користю для родини.

Детальніше на unicef.org/ukraine/spilno-cash-transfers або за номером гарячої лінії “Спільно” 0 800 600 017 (щодня з 8:00 до 22:00, безоплатно).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень