Україна - Австрія: діалог муніципалітетів

Дата: 20.06.2022 09:27
Кількість переглядів: 163

Бучанський міський голова Анатолій Федорук провів зустріч із президентом муніципальної асоціації Австрії, міським головою, магістром Альфредом Ріделем, почесним президентом Червоного Хреста Федеральної землі Нижня Австрія Йозефом Шмоллем та депутатом ландтагу (віце-президентом Спілки цивільної оборони Нижньої Австрії) Бернгардом Гайнрайхсбергером, тимчасово повіреним в справах Австрії Арадом Бенкьо і його затсупницею Сонею Шраген.

Фото без опису

Під час зустрічі гості заявили про готовність співпрацювати у питаннях відновлення громади. Йшлося також і про налагодження партнерських відносин, аби допомога у рамках city- to-city допомагала швидше відбудувати зруйноване. Йшлося про можливі плани з відбудови та розвитку населених пунктів Бучанської громади, що постраждали внаслідок військових дій.

Анатолій Федорук наголосив, що допомога нам потрібна сьогодні:

– Ніхто не можемо сказати, коли закінчиться війна. Міжнародні благодійні фонди переважно готові надавати допомогу лише після війни. Але нам потрібно жити зараз і надавати послуги мешканцям громади.

Біля місця масового захоронення вбитих рашистами мирних жителів на території Храму Андрія Первозванного австрійцям розповіли про страшні дні окупації, про заборону рашистів забирати вбитих із вулиць і ховати померлих на кладовищі.

Члени делегації оглянули фотовиставку місць злочинів та безневинно вбитих цивільних бучанців, зруйновані будинки на вулиці Вокзальній, понівечений ЖК Континент і будівництво модульного містечка біля школи № 3.

– Будівництво модульних містечок триває завдяки співпраці із польським Урядом, – розповів Анатолій Федорук. – У рамках реалізації муніципальної програми з забезпечення тимчасовим житлом громадян, які втратили житло внаслідок бойових дій російської федерації, розглядаємо з інші шляхи вирішення питання. Зокрема, можливість тимчасового проживання у корпусах санаторіїв у Ворзелі.

https://www.facebook.com/bucharada.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень