Якщо телефон вкрали, відібрали, куди можна про це повідомити?

Дата: 06.07.2022 15:33
Кількість переглядів: 170

Держспецзв’язку дає відповіді на найпоширеніші запитання українців щодо протидії загрозам у кіберпросторі, безпечного користування телефонами, інтернетом та інші.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст

Якщо телефон вкрали, відібрали, куди можна про це повідомити? Як віддалено заблокувати?

Сьогодні телефони – це не тільки засіб спілкування, а і “сховище” великої кількості різних важливих даних: ми тримаємо документи у Дії, отримуємо послуги за допомогою гаджету в банках, здійснюємо покупки в інтернеті тощо. У випадку втрати мобільного, щоб убезпечити свою інформацію, потрібно виконати такі дії:

1. Перш за все повідомте про викрадення своєму оператору, щоб він заблокував SIM-картку.

Kyivstar: можна надати інформацію оператору за номерами 466 (всередині мережі Київстар) або 0800-300-466 з інших номерів.

Vodafone Ukraine: необхідно подати заявку, зателефонувавши на номер 222 (безкоштовно з номера Vodafone Україна) чи 0 800 400 222 (безкоштовно з усіх мереж в Україні).

lifecell: можна зателефонувати до інформаційно-консультаційного центру за номером 5433 (безкоштовно з будь-якого номера lifecell) або 0 800 20 5433 (безкоштовно зі стаціонарних номерів). Або ж скористатися системою самообслуговування “Мій lifecell” чи звернутися в центр обслуговування абонентів.

Зверніть увагу: зазвичай оператори просять надати додаткову інформацію, наприклад, PUK-код чи номери, на які ви найчастіше дзвонили тощо. Майте її під рукою.

2. Змініть, за можливості, паролі до всіх своїх облікових записів (Google, соцмережі, онлайн-банкінг, Дія та інші) через інший пристрій.

3. Заблокуйте банківські картки, на яких є гроші та встановлені кредитні ліміти, щоб зловмисники не змогли скористатися вашими фінансами. Для цього зверніться на гарячу лінію вашого банку, у відділення або скористайтеся інтернет-банкінгом.

4. Обов’язково зверніться з відповідною заявою до поліції.

5. Попередьте друзів, що втратили телефон: перестрахуйтеся на той випадок, якщо зловмисники від вашого імені почнуть просити гроші.

Усім користувачам смартфонів не зайвим буде подбати і про превентивні заходи, які полегшать ваше життя у випадку втрати смартфону.

??Знайдіть PUK-код від SIM-картки.

??Запишіть у надійному місці IMEI телефону.

??В облікових записах, де можливо, встановіть резервний номер телефону для відновлення.

??Не забувайте створювати резервні копії усіх важливих даних.

??“Прив’яжіть” номер телефону до паспорта.

??Зберігайте номери важливих контактів не тільки у телефонній книзі.

https://www.facebook.com/dsszzi


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень