Робоча поїздка до Бородянської територіальної громади

Дата: 21.07.2022 15:19
Кількість переглядів: 158

20 липня, за дорученням заступника голови Київської обласної державної адміністрації Жанни Осипенко, відбулася позачергова робоча поїздка представників Бучанської районної державної (військової) адміністрації — заступника голови адміністрації Євгена Рибалка та начальника управління гуманітарної політики адміністрації Ярослави Полякової до смт Бородянка.

Фото без опису

Страшні кадри цинічно знищеного на весні, майже вщент, авіабомбами російських загарбників, колись мирного маленького містечка стали одкровенням для Світу. Тому і не дивно, що Бучанська районна державна (військова) адміністрація усіляко сприяє, в межах повноважень, процесу відновлення мирного життя та відбудови інфраструктури цієї громади.

На початку представники адміністрації були присутні на зустрічі з мешканцями Бородянської територіальної громади, а також з в.о Бородянського селищного голови  Георгієм Єрком, де мали можливість почути з перших вуст те, що наразі турбує людей, з якими проблемами вони звертаються та що найбільш потребують.

Не один звіт чи запит не надасть відповідь про нагальні потреби і те що відбувається в громадах Бучанського району, адже районна державна адміністрація — місцевий орган державної виконавчої влади в Україні, який, як представник держави, найближчий до людей, адже після проведеної децентралізації очільники територіальних громад — це виборна посада і, з урахуванням ситуації повномасштабної війни, не завжди мають ресурси і компетенції щоб впоратися з тими викликами з якими зтикнулися.

Надалі заступник голови адміністрації Євген Рибалко та начальник управління гуманітарної політики адміністрації Ярослава Полякова відвідали комунальне некомерційне підприємство Бородянської селищної ради «Бородянська центральна районна лікарня»  та поспілкувалися з директором Ігорем Чебишевим. Під патронатом заступника міністра охорони здоров'я України з питань європейської інтеграції Олексій Яременко у відповідному медичному закладі наразі реалізується дві програми з відновлення. 

Також проінспектовано хід відновлення будівель  Державного професійно-технічного навчального закладу "Бородянський професійний аграрний ліцей", де поспілкувалися з директором Тетяною Ярмолицькою та педагогічним колективом, який в повному складі веде активну підготовку матеріально-технічної бази освітнього закладу до 2022-2023 навчального року. Кошти на відновлення цього навчального закладу були залучені при безпосередній активній участі  директора департаменту регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації Алли Бондар.

За такий короткий термін в Бородянській громаді було зроблено дуже багато, мобілізувалися усі сили району для подолання того лиха, що наробили загарбники, проте є ще ті сфери, які наразі визивають занепокоєння, особливо підготовка до опалювального сезону. Багато комунікацій було зруйновано, але треба докласти зусиль, щоб як змога краще підготуватися до опалювального сезону 2022-2023 років. 

Тільки разом переможемо, відстроїмо, подолаємо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень