У Вишневій міській раді обговорили проблемні питання сфери соціального захисту населення

Дата: 27.07.2022 11:54
Кількість переглядів: 231

Відбулася робоча зустріч голови Вишневої міської громади Іллі Дікова з представниками Департаменту соціального захисту населення Київської обласної військової адміністрації на чолі з директором Ігорем Мещаном, начальником управління соціального захисту населення Бучанської районної державної (військової) адміністрації Вікторією Коцюбановою, директором Центру надання адміністративних послуг Вишневої міської ради Ігорем Воронковим щодо вирішення проблемних питань.

Робоча зустріч щодо виплат ВПО та державних соціальних виплат

Станом на 21.07.2022 року всі заяви подані до УСЗН на допомогу внутрішньо переміщеним особам з 24.03.2022 року по 30.06.2022 року опрацьовані в повному обсязі, допомога призначена, виплатні відомості передані до Міністерства соціальної політики України.

Соціальні виплати отримувачам державних соціальних допомог (допомога при народженні дитини, допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, особам, які не мають права на пенсію, тимчасова допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, одиноким матерям, малозабезпеченим сім'ям, на дітей, над якими встановлено опіку та піклування, усиновленим та інші) за червень – липень опрацьовані, відомості занесені до виплатних центрів, платіжні доручення передані до казначейства 11 липня 2022 року.

Компенсація вартості продуктів харчування особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесені до 1 та 2 категорії за період дорахунку січень – березень (з урахуванням попередніх виплат) та повністю квітень – липень за новими розмірами передані на виплату до казначейства 14 липня 2022 року. Не отримані кошти за лютий будуть включені у списки на виплату на вересень 2022 року.

Отримувачам пільг та субсидій повідомляємо, що у зв'язку з відсутністю бази даних "Наш дім" (відновлюється), субсидії та пільги з квітня 2022 року по червень 2022 року нараховувалися на центральному рівні. Кошти оплачуються Міністерством соціальної політики України на АТ "Ощадбанк", який перераховує на відповідні банки. У разі отримання через відділення "Укрпошти" – грошовий переказ в АТ "Ощадбанк" по міжнародній системі MY TRANSFER. Реєстри з базою даними ветеранів війни – відновленні. З 1 серпня 2022 року поновлюються призначення, зміна реквізитів особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам бойових дій, учасникам війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.

Звертаємо увагу учасників бойових дій, що у 2022 році виплата щорічної разової допомоги до 5 травня відбувається лише за особистою заявою громадян (крім отримувачів пенсії, осіб, якіне є військовослужбовцями, поліцейськими, особами начальницького та рядового складу). До заяви додаються копії паспорта, РНОКПП, посвідчення, банківські реквізити, відкритих у банку "Ощадбанк", "Приватбанк", "Райффайзенбанк Аваль", "ПУМБ". Рекомендуємо звернутися до 15 серпня 2022 року в ЦНАП за адресою: вул. Чорновола, 50 А, м. Вишневе.

За результатами зустрічі було вирішено створити відділення Управління соціального захисту населення Бучанської районної військової адміністрації (відділений відділ) на території Вишневої міської громади для налагодження роботи та зменшення соціальної напруги мешканців, зокрема і Вишневої міської громади.

Джерело: https://vyshneve-rada.gov.ua/component/content/article/298-nov/7614-4.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень