Олексій Чернишов: Українські будинки будуть сучасними, безпечними та енергоефективними

Дата: 02.08.2022 10:24
Кількість переглядів: 221

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон 2392-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для запровадження комплексної термомодернізації будівель».

На зображенні може бути: текст

Закон суттєво спрощує процес впровадження енергоефективних заходів в будинках та спорудах та полегшує співпрацю з Фондом енергоефективності.

Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

«Енергоефективність — це вимога сьогоднішнього та завтрашнього дня до енергетичної безпеки України. І цей закон закладає фундамент енергонезалежності, а також економічного розвитку нашої держави. Ми всі чітко усвідомлюємо, що після Перемоги на нас чекає масштабна відбудова житлової та соціальної інфраструктури. І ми будемо відбудовувати все краще, ніж було. Замість кожної знищеної будівлі ми побудуємо сучасну, безпечну та енергоефективну будівлю», — наголосив Олексій Чернишов.

Зокрема, Закон передбачає:

- впровадження систем енергетичного менеджменту в будівлях державного сектору;

- запровадження комплексного підходу до формування політики у сфері енергетичної ефективності будівель за рахунок стратегії термомодернізації будівель в Україні та створення національної бази даних енергетичних та експлуатаційних характеристик будівель;

- можливість поетапного фінансування Фондом енергоефективності проєктів термомодернізації, що знижує фінансове навантаження на співвласників будинків;

- можливість залучення Фонду до відбудови пошкоджених та зруйнованих будівель;

- включення у грантові виплати Фонду енергоефективності частки супутніх з енергоефективними заходами робіт, які є необхідною та невід’ємною частиною реалізації проєкту термомодернізації.

Зазначимо, що Закон, розроблений Мінрегіоном спільно з міжнародними партнерами, народними депутатами та експертами, вносить зміни до Законів України «Про енергетичну ефективність будівель», «Про Фонд енергоефективності» та деяких інших Законів, які регулюють сферу енергетичної ефективності будівель з урахуванням вимог та найкращого досвіду держав Європейського Союзу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень