Відбулася нарада з питань підтримки та розвитку сільськогосподарських підприємств Бучанського району

Дата: 06.09.2022 19:40
Кількість переглядів: 278

Зважаючи на обставини, які диктує війна багато підприємств агропромислової галузі району зазнали значних збитків, потерпають від нестачі технічної бази, яка була пошкоджена або зруйнована, ризикують працівниками і технікою під час збору врожаю, у деокупованих територіях, проте не зважаючи на супутні обставини та збитки, вони змогли провести кропітку роботу по збору врожаю.

Фото без опису

06 вересня у Відокремленому структурному підрозділі "Немішаївський фаховий коледж національного університету біоресурсів і природокористування України" відбулася нарада за участю керівників агропідприємств Бучанського району у зв'язку із закінченням збиральної кампанії ранніх зернових та зернобобових культур.

Не зважаючи на складні економічні умови та обмеження, викликані умовами воєнного стану в державі, аграрії Бучанщини забезпечили вчасне виконання комплексу весняно-польових робіт і наразі успішно провели жнивну кампанію ранніх зернових.

Станом на 01.09.2022 року сільськогосподарськими підприємствами району закінчено збір ранніх зернових культур на площі 7,380 тис. га, а саме:

- пшениця - 4,23 тис. га (99,53% від площі збирання, 20 га лишаються не розмінованими);

- ріпак - 2,429 тис. га (98% від площі збирання, 50 га лишаються не розмінованими);

- гречка - 0,113 га (100% від площі збирання).

Фото без опису

На сьогоднішній день іде підготовка ґрунту до посіву озимих культур під урожай 2023. У районі вже посіяно 2685 га озимого ріпаку.

В. о. голови Бучанської районної державної (військової) адміністрації Максим Глушак подякував аграріям за звитяжний труд, тим паче, цьогоріч у складних і небезпечних умовах, зокрема у деокупованих громадах району, та вручив подяки господарствам, які не зважаючи ні на що, змогли досягнути найкращих врожаїв цього року: ТОВ "СП " Мирталь", ТОВ "Агрофірма" Київська", ПСП "Колос", ПСП "Амарант-Агро", ПСП "Шевченківське", ПСП " Жито", а також відзначив Немішаївський агротехнічний коледж, який готує фахівців у галузі сільського господарства.

Фото без опису

На сьогоднішній день іде підготовка ґрунту до посіву озимих культур під урожай 2023. У районі вже посіяно 2685 га озимого ріпаку.

В. о. голови Бучанської районної державної (військової) адміністрації Максим Глушак подякував аграріям за звитяжний труд, тим паче, цьогоріч у складних і небезпечних умовах зокрема у деокупованих громадах району, та вручив подяки господарствам, які не зважаючи ні на що змогли досягнути найкращих врожаїв цього року: ТОВ "СП " Мирталь", ТОВ "Агрофірма" Київська", ПСП "Колос", ПСП "Амарант-Агро", ПСП "Шевченківське", ПСП " Жито", а також відзначив Немішаївський агротехнічний коледж, який готує фахівців у галузі сільського господарства.

Загалом на зустрічі були обговорені питання інвестування сільськогосподарської галузі району, вирощування зернових та їхньої глибокої переробки, реалізації інфраструктурних проектів, експорту та імпорту зернових, розмінування агроплощ, які ще нажаль залишаються замінованими і не доступними для обробки, наявності агротехніки для навчально-виробничих цілей, необхідності у паливно-мастильних матеріалах, дотацій на поголів'я великої рогатої худоби, компенсування збитків по зруйнованій техніці тощо.

Фото без опису

Нарада пройшла за участю директора ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБІП України» Володимира Альохіна, заступника голови Бучанської районної державної (військової) адміністрації Дениса Денисюка, начальника управління екології, інвестиційного розвитку та туризму Галини Перникози, головного спеціаліста сектору агропромислового розвитку Оксани Мельниченко, секретаря оперативного штабу по відновленню життєдіяльності Бучанської районної державної (військової) адміністрації Ігоря Литвинюка, представників організації Dream Ukraine (https://www.dreamua.win/), ГО «ICIR», волонтерів та координаторів благодійних фундацій Ярослави Бояркіної, Оксани Хорватової, представника гуманіторного центру з розміновування та інших.

Метою цієї наради, і в подальшому наступних, є і буде визначення, обговорення та пропрацювання нагальних проблемних питань у сільськогосподарській сфері району та знаходження шляхів їхнього вирішення у співпраці з органами виконавчої влади району із залученням благодійних фондів і волонтерських кооперацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень