Спрощуємо процес усиновлення. Нова послуга на порталі Дія

Дата: 13.09.2022 14:46
Кількість переглядів: 148

Через повномасштабне вторгнення росії багато дітей залишилися без батьків. Водночас процес усиновлення дуже складний, бюрократичний та корумпований. Команда Дії працює над спрощенням цього, щоб якомога більше дітей змогли знайти родину.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст

Це вже друга послуга з усиновлення на порталі Дія, раніше ми запустили консультації, а сьогодні — реєстрацію для потенційних батьків, щоб всиновити дитину.

Як зареєструватися онлайн:

1. Увійдійть у кабінет громадянина на порталі Дія: diia.gov.ua

2. Натисніть Послуги - Сім?я - Усиновлення: реєстрація кандидатом.

3. Заповніть анкету, вказавши дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дитину, яку ви хочете усиновити: стать, вік тощо.

4. Завантажте потрібні документи.

5. Підпишіть заяву е-підписом та натисніть Надіслати.

Далі заяву перевірятимуть працівники служби у справах дітей, це триватиме 5 робочих днів. Після цього служба у справах дітей завітає до вас додому, щоб переконатися, що там може жити дитина.

Якщо все добре — усиновлювачів очікує подальша реєстрація на статус кандидата.

Цифровізуємо сферу усиновлення дітей в Україні, щоб бюрократія не завадила дітям зустріти омріяну родину. Нехай все вдається!

Проєкт реалізовано завдяки ініціативі Радниці-уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, Міністерство соціальної політики України та Міністерство цифрової трансформації України за підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF Ukraine) та «Проєкту підтримки Дія», що впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні в Україні за підтримки Швеції Embassy of Sweden in Kyiv


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень