ВСП Немішаївський фаховий коледж НУБіП України відсвяткував своє 110-річчя

Дата: 16.09.2022 22:20
Кількість переглядів: 201

16 вересня ВСП Немішаївський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України відсвяткував 110-річчя від дня заснування.

Фото без опису

Протягом періоду свого існування коледж змінював як назву, так і профіль підготовки. Загалом, свою історію він розпочав 1912 року, відкриттям Мироцької сільськогосподарської школи. Навчальна база тоді складала 68 га землі, один будинок, де навчались і жили 60 учнів та два підсобні приміщення.

Фото без опису

У дореволюційний період тут здобували освіту понад  180 молодих людей.

У 1995 році заклад стає Немішаївським аграрним технікумом, а у 1997 році вже був переданий до сфери управління НУБіП із збереженням статусу юридичної особи. У 2005 році перейменований на Немішаївський агротехнічний коледж.
Назву, яку наразі ми всі знаємо, отримав у 2020 році.

Фото без опису

На початку заходу відбулося відкриття оновленого Меморіального комплексу пам'яті за загиблими у боротьбі за незалежність та цілісність України. Також цей Меморіал є присвятою подіям, спричиненим збройною агресією російських військ в українських містах та селах, які зруйнували мільйони доль, знищили тисячі помешкань. Хвилиною мовчання та покладанням квітів були вшановані всі, хто віддав свої життя за рідну землю, за свій народ та його життя у мирній і неподільній країні.

Фото без опису

Сьогодні привітати з ювілейною датою коледж та його керманича Володимира Альохіна прибули ректор НУБіП Станіслав Ніколаєнко, народний депутат України Ольга Смаглюк-Василевська, заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова, заступник голови Бучанської районної державної (військової) адміністрації Євген Рибалко, Бородянський селищний голова Георгій Єрко та інші гості.

Фото без опису

Не обійшлося і без подарунків та нагороджень викладацького і обслуговуючого персоналу закладу. Грамоти та подяки були вручені за багаторічну сумлінну працю, виховання та навчання молодих спеціалістів одній з найбільш значиміх професій в нашій країні, адже Україна славиться своїм хліборобством та тваринництвом, проте у суспільстві ще не має остаточного усвідомлення всієї цінності та складності саме цієї професії. У якійсь мірі кожен із нас розбещений, тим що всю продукцію агропромислової сфери можна купити на полицях магазинів, але ми часто забуваємо справжню її вартість.

Фото без опису

Також зі святом вітали студентів, випускників, викладачів та гостей і музичними подарунками під час концертної частини заходу. Всі номери були підібрані зі смаком та справили на слухачів приємне враження, створюючи атмосферу затишку та емоційного задоволення.

Вітаємо Немішаївський фаховий коледж зі 110-річчям та бажаємо процвітання, розвитку та продовження славних традицій і надбань у агропромисловій сфері ще не одне століття!!!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень