ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА НЕЗАКОННУ ВИРУБКУ ХВОЙНИХ ДЕРЕВ

Дата: 04.10.2022 09:12
Кількість переглядів: 167

Положеннями чинного природоохоронного законодавства передбачена адміністративна відповідальність за незаконну вирубку хвойних дерев. 

Фото без опису

Так, відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) за незаконну порубку і пошкодження дерев, у тому числі хвойних порід на винну особу може бути накладено штраф: на громадян від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1 020 гривень) і на посадових осіб – від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 2 550 до 5 100 гривень).

У випадку вчинення вище зазначеного правопорушення особою віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років за відсутності самостійного заробітку штраф стягується з батьків або осіб, які їх заміняють (частина друга статті 307 КУпАП).

Варто відмітити, що ті самі дії, вчинені громадянином, якого протягом року було піддано адміністративному стягненню за незаконну порубку і пошкодження дерев хвойних порід, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від шістдесяти до дев’яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1 020 до 1 530 гривень) і на посадових осіб – від шестисот до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 10 200 до 15 300 гривень).

За порядком у лісі пильнують мобільні рейдові групи із державної лісової охорони, екологів і поліції.

Якщо ви стали свідком лісопорушення, негайно повідомляйте про цей факт у найближче територіальне управління чи лісгосп і в поліцію! Ви також можете повідомити про ймовірне порушення через Телеграм @ukrforest_bot.

Варто пам’ятати, що підприємці, які здійснюють транспортування і продаж хвойних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинний бути електронний чип зі штрих-кодом лісового господарства, де його виростили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень