Відкрито єдину онлайн платформу для підтримки агровиробників – Державний аграрний реєстр або ДАР

Дата: 05.10.2022 16:18
Кількість переглядів: 421

12 серпня 2022 року Міністерство аграрної політики та продовольства України відкрило для реєстрації єдину онлайн платформу для підтримки агровиробників – Державний аграрний реєстр або ДАР (dar.gov.ua).

Державний аграрний реєстр – онлайн платформу для підтримки ...

ДАР працює подібно до реєстрів сільгоспвиробників, які існують у всіх країнах-членах ЄС. Виробники сільськогосподарської продукції, зареєстровані

в ДАР, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також технічної та гуманітарної допомоги

від ЄС та інших міжнародних донорів. Починаючи з 1 вересня 2022 року у ДАР відкривається прийом заявок в рамках нової програми допомоги малим агровиробникам на загальну суму понад 1,5 млрд грн. 16 серпня 2022 року Державний аграрний реєстр створений на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції» та постанови Кабінету міністрів України №573 від 02.06.2021 «Про функціонування Державного аграрного реєстру». Кабінет Міністрів України затвердив відповідний Порядок використання коштів.

У Державному аграрному реєстрі триває прийом заявок на одержання субсидії на одиницю оброблювальних угідь. Податися можуть виробники сільгосппродукції, як фізичні, так і юридичні особи, що оброблять не менше 1 і не більше 120 га земель сільськогосподарського призначення та відповідають іншим умовам програми. https://bit.ly/Postanova_DAR.

Сума виплати - 3 100 грн на один гектар землі, але не більше 372 тис. грн.

Заявки приймаються до 15 листопада 2022 року виключно через ДАР.

На інфографіці та нижче у тексті посту ви знайдете покрокову інструкцію з подання заявки на програму. Інструкція з реєстрації – за посиланням: https://bit.ly/3DmWOJj.

Як подати заявку за напрямом «Бюджетна субсидія на одиницю оброблювальних угідь» https://bit.ly/3qwa4Uk (Facebook).

Додаткові інформаційні матеріали (постійно доповнюються).

Звертаємо вашу увагу, що завантажити наявні інформаційні матеріали про ДАР https://cutt.ly/RXWJA4M.

У разі виникнення запитань, просимо звертатися до головного спеціаліста відділу державної підтримки, фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку управління  агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації Цибенко Анни 0633753167, 2344587@ukr.net.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень