Для мешканців Київщини ДТЕК Київські регіональні електромережі покращив графіки стабілізаційних відключень електроенергії

Дата: 04.11.2022 10:19
Кількість переглядів: 306

Для мешканців Київщини ДТЕК Київські регіональні електромережі покращив графіки стабілізаційних відключень електроенергії. Для зручності абонентів до графіку додали пошук за населеним пунктом. 

Фото без опису

Нагадаємо, через значні пошкодження енергосистеми в області тривають стабілізаційні відключення світла. НЕК «Укренерго» вимушений їх проводити, аби уникнути масштабних аварій на енергообладнанні.

Графіки стабілізаційних відключень у Київській області діють за наступними принципами:

Опубліковані графіки – це графіки ймовірних відключень, що дозволять підготуватись до відключення світла, якщо в НЕК «Укренерго» буде необхідність збалансувати енергосистему.

У графіках вказані всього 3 ймовірні часові проміжки, коли для кожної адреси може відключатися електроенергія. Фахівці ДТЕК докладають усіх зусиль, щоб відключення кожної адреси тривало не довше 4 годин із можливою похибкою 30 хвилин для перепідключення між групами.

Не обов’язково, що світло за однією адресою буде відсутнє протягом всіх часових проміжків, указаних у графіку. Якщо енергосистема працюватиме коректно – відключення взагалі відбуватися не будуть. Якщо потрібно буде зменшити навантаження на енергосистему – вони відбуватимуться протягом одного або кількох часових проміжків. Відключення по всім трьом проміжкам часу, особливо вночі, можливе лише в критичних випадках.

Графіки складені на основі тих об’ємів споживання електроенергії, що необхідні НЕК «Укренерго», аби збалансувати енергосистему. Відключення однієї групи в рамках стабілізаційного графіка розраховані на скорочення споживання певної потужності. Якщо є розпорядження скоротити споживання більше ніж на певну потужність, то відключення стають екстреними. У такому випадку графік не діє.

Графіки не застосовуються до об’єктів критичної інфраструктури й будинків, які підключені до тих же електроліній, що і ці об’єкти.

Якщо світло не з’явилось після 4 годин від моменту відключення – можливо трапилась аварія. На жаль, через застосування стабілізаційних відключень, їхня кількість зростає. Про такі випадки ДТЕК просить повідомляти. Контакти можна знайти на сайті компанії. 

https://koda.gov.ua/u-dtek-kyyivski-regionalni-elektromerezhi-sprostyly-grafik-stabilizaczijnyh-vidklyuchen/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень