Всесвітньо відомий андеграундний художник Banksy опублікував у своєму Instagram графіті, яке він створив на руїнах будинку у Бородянці

Дата: 14.11.2022 14:51
Кількість переглядів: 248

Всесвітньо відомий андеграундний художник Banksy опублікував у своєму Instagram графіті, яке він створив на руїнах будинку у Бородянці. Художник таким чином особисто підтвердив, що авторство належить йому.

Фото без опису

Як пише британська газета Guardian, Бенксі старанно приховує своє справжнє ім’я, живе у британському Бристолі, а його роботи продаються за мільйони доларів. Він є чи не найвідомішим представником англійського андерграундного вуличного мистецтва а також політичним активістом та режисером.

Бенксі підтвердив, що він був в Україні. Він залишив малюнки на вулицях у Києві та на стінах зруйнованих українських міст Бородянки та Ірпеня.

Можливо, авторству Бенксі належить ще одне відоме зображення, зроблене на руїнах одно із зруйнованих українських будинків у Бородянці - йдеться про чорно-біле графіті, що зображує чоловіка, схожого на владіміра путіна на його широковідомому фото у формі дзюдоїста, якого перемагає маленький хлопчик. Повідомлялося, що російський президент є володарем чорного поясу з дзюдо і відомим шанувальником цього бойового мистецтва.

Багато хто порівнює битву України і росії з біблійним сюжетом про битву Давида і Голіафа, де слабший і менший суперник переміг більшого і сильнішого.

Фото без опису

У Бучанському районі, в Ірпені та Бородянці, на зруйнованих будинках художник намалював дівчаток-гімнасток. В Ірпені гімнастка ніби стоїть на пальчиках над дірою від влучання снаряда в підвалини будинку. У Бородянці гімнастка зображена у стійці на руках догори ногами, ніби спираючись на руїни будинку. На своїй сторінці в Instagram Бенксі підписав свою роботу так – «Бородянка, Україна».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень