У Київській ОВА відбулося чергове засідання Комісії з питань надання та відновлення житла, зруйнованого через бойові дії на території області

Дата: 17.11.2022 10:37
Кількість переглядів: 159

16 листопада в Київській ОВА відбулося чергове засідання Комісії з питань надання та відновлення житла, зруйнованого через бойові дії на території області. Під час засідання учасники заслухали представників Департаменту регіонального розвитку і Департаменту містобудування та архітектури Київської ОВА щодо реалізації програм.

Фото без опису

Наразі розпочато укладання договорів купівлі-продажу квартир, громадяни почали відкривати спецрахунки в Ощадбанку. 

Комісія розглянула питання формування другої черги переліку сімей та житла, наміченого до придбання за програмою «Нова оселя на 2022-2023 років». У межах фінансування та наявного фонду квартир запропоновано надати компенсацію для придбання 50 квартир загальною площею 2785 м2 для сімей із Бородянської, Бучанської, Гостомельської, Дмитрівської, Іванківської, Ірпінської, Макарівської та Фастівської громад. 

У рамках програми «Відбудова приватних будинків», що реалізує Департамент регіонального розвитку, планується побудувати 104 нових приватних будинки. 

На сьогодні по 91 відібраних до участі проектах вже укладені договори на розроблення проектно-кошторисної документації. Із них 78 вже отримали позитивні експертні звіти. 

Крім того, фахівці Департаменту провели виїзні обстеження всіх відібраних проектів. За їхніми результатами на частині об’єктів виявлені зауваження. Ці об’єкти були зняті з реалізації, про що було проінформовано громади. Ще 7 об’єктів знаходяться на стадії виготовлення проектної документації.

Нагадаємо, до комісії увійшли представники структурних підрозділів ОВА та територіальних громад Київщини, а також депутати обласної ради. Важливо, що саме представники територіальних громад визначають черговість та пріоритетність у реєстрах сімей у розрізі своїх громад.

https://koda.gov.ua/16-lystopada-projshlo-chergove-zasidannya-komisiyi-shhodo-realizacziyi-oblasnyh-program-vidbudova-pryvatnyh-budynkiv-ta-nova-oselya/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень