Відбувся Форум «Україна 2022: Жінки, мир, безпека»

Дата: 24.11.2022 15:58
Кількість переглядів: 130

Минулого вівторка у Національному музеї історії України у Другій світовій війні в рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» відбувся Форум «Україна 2022: Жінки, мир, безпека». На форумі презентували документальний фільм «Сексуальні злочини армії рф в Україні».

Фото без опису


Про сексуальні насильства, як один із методів війни та геноциду цивільного населення російськими військовими, під час окупації Бучанського району Київської області.

 

Фільм складається з трьох серій. Кожна триває 20 хвилин, розповідає режисер стрічки Тарас Боровок, той самий, який став відомий широкому загалу, піснею «Байрактар».

 

Фільм створено Молодіжним центром Атлантичної Ради України, Центром стратегічних комунікацій Національної академії Служби безпеки України, Командуванням Сухопутних військ Збройних Сил України за підтримки Офісу Віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Міністерства закордонних справ України, Апарату Урядової уповноваженої з гендерної політики України.

 

У форумі взяв участь заступник голови Бучанської районної державної (військової) адміністрації Євген Рибалко та взяв участь в експертних обговореннях питань юридичної кваліфікації сексуальних злочинів рф в Україні, збирання та систематизації первинних доказів цих злочинів на визволених територіях, психологічної допомоги постраждалим. Своїми напрацюваннями по Бучанському району з надання психологічної допомоги мешканцям деокупованих територій поділилася генеральна директорка клініки «РАЙЕРИНГ» Олена Стрепетова, кандидат медичних наук і магістр психології та з питань юридичної-правової допомоги Олена Капінус, помічник Народного депутата України, комітет правової політики, які після деокупації громад Бучанського району одні з перших почали співпрацю з Бучанською районною державною (військовою) адміністрацією.

 

Нагадуємо, мешканцям Бучанського району та внутрішньо переміщеним особам, у всіх дванадцяти адміністративних центрів територіальних громад працюють кабінети та виїздить до закладів/колективів, за потреби, мобільні бригади з безплатного надання соціально-психологічної допомоги особам постраждалим від насильства, внутрішньо переміщеним особам, які були вимушені залишити зони бойових дій та іншим постраждалим від російської агресії.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень