В ІРПІНСЬКОМУ ЛІЦЕЇ «МРІЯ» ВСТАНОВИЛИ СОНЯЧНУ СТАНЦІЮ ІЗ СИСТЕМАМИ ЗБЕРЕЖЕННЯ

Дата: 01.12.2022 11:51
Кількість переглядів: 133

Минулого тижня відбулося офіційне відкриття сонячної станції із системами збереження електроенергії в Ірпінському академічному ліцеї «Мрія». Подію відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен, заступниця голови Київської ОВА Жанна Осипенко, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, начальник управління освіти та науки Ірпінської громади Олександр Білорус, представники організації Unisolar. Онлайн до заходу приєднався президент Німецької Сонячної Асоціації Йорг Ебель.

Фото без опису

Заклад облаштували автономними джерелами енергозабезпечення в межах проекту «100 сонячних шкіл».

На даху ліцею встановили 52 сонячні панелі та 48 систем накопичення енергії загальною потужністю 20 кВт.

«Маємо не тільки віднолювати, а й розвиватися. Тільки так ми зможемо наблизити перемогу над ворогом. Ліцей «Мрія» сильно постраждав під час бойових дій, але ми все відновили. Заклад працює та розвивається. Альтернативне джерело енергії дає змогу нашим дітям навчатися без переривання освітнього процесу. Дякую нашим партнерам за підтримку та допомогу», — сказав голова КОВА Олексій Кулеба.

Така станція дозволить ліцею функціонувати автономно, попри перебої з електроенергією.

Як повідомлялося раніше, голова КОВА Олексій Кулеба показував фото зі встановлення сонячних батарей на дах освітнього закладу.

Фото без опису

Довідково

Проект «100 сонячних шкіл» реалізує Благодійний фонд Energy Act For Ukraine Foundation за участі німецьких партнерів — Німецької Сонячної Асоціації (BSW-Solar) та її членів, які стали донорами проекту, надавши обладнання: IBC SOLAR, HOPPECKE Batterien, SMA та Hanwha Q CELLS, за підтримки Асоціації Сонячної Енергетики України та за участі BayWa r.e.

Він має на меті забезпечити безперебійне електропостачання для 100 шкіл, що постраждали від війни в деокупованих або прифронтових зонах.

Energy Act For Ukraine Foundation — неприбуткова організація, створена українцями у квітні 2022 року.

КОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень