Київська область: рятувальники провели профілактичний рейд з метою запобігання пожеж та отруєння чадним газом

Дата: 04.01.2023 14:34
Кількість переглядів: 137

З початком збройної агресії російської федерації, внаслідок ворожих атак по об’єктах критичної інфраструктури, як наслідок частих відключень систем життєзабезпечення, громадяни нашої країни змушені використовувати альтернативні джерела обігріву та енергопостачання своїх домівок. А це напряму супроводжує збільшення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та інших небезпечних подій.

Все більше громадян використовують у побуті газоболонні установки та обладнання, такі як газові пальники, туристичні плити, примуси, газові балони, а також застосовують електростанції (генератори) та електрообігрівачі. 

Фото без опису

Для прикладу, 31.12.2022 у одному із приватних житлових будинків у с. Горенка, Бучанського району, Київської області, за попередньою версією внаслідок порушення правил експлуатації газового обладнання отримали отруєння чадним газом шестеро громадян, двоє з яких діти віком 5 та 10 років.

У зв’язку із недопущення подібних випадків та з метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій у житловому секторі громадян 03 січня 2022 року інспекторським складом Бучанського РУ ГУ ДСНС України у Київській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування – Гостомельської територіальної громади, представників АТ «Київобгаз», проведено профілактичний рейд для жителів с. Горенка та смт Гостомель.

У ході рейду посилена увага традиційно була зосереджена на дотримані вимог пожежної безпеки при експлуатації електросистем, печей на твердому паливі, газобалонних установок та обладнання, газових котлів та балонів, а також несертифікованих чи саморобних електрообігрівачів, що досить актуально в умовах сьогодення. Кожному жителю роздавались агітаційно-застережливі друковані матеріали, де висвітлені основні аспекти вимог пожежної безпеки та як себе поводити в екстремальних ситуаціях. 

Дані профілактичні заходи, які проводяться рятувальниками по всій Київщині, підвищують рівень поінформованості та обізнаності населення та застереження від недопущення умов виникнення надзвичайних ситуацій, впершу чергу пожеж та отруєнь чадним газом!

 

Бучанське РУ ГУ ДСНС України у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень