Президент Австрії Александер Ван дер Беллен побував сьогодні у Бучанському районі

Дата: 01.02.2023 16:47
Кількість переглядів: 144

Заступник голови Київської обласної військової адміністрації Віталій Власюк та голова Бучанської районної державної (військової) адміністрації Данило Мавлянов зустріли австрійську делегацію, супроводили по визначених локаціях та розповіли пану президенту про окупацію Бучанського району та завдані російською армією руйнування.

Фото без опису

У Бучі австрійська делегація відвідала біля храму Андрія Первозваного місце масового поховання вбитих російськими військовими мирних жителів міста, побачили документальні фото тих трагічних подій у фотоекспозиції, розташованій у верхній частині храму, почули розповіді про звірства росіян.

Фото без опису

Також у Бучі Александеру Ван дер Беллену показали ліцей №3 по вулиці Вокзальній, який зазнав значних руйнувань під час окупації міста російськими військами. У цьому ліцеї розташований «Бучанський міський інклюзивно-ресурсний центр», в якому навчаються діти з особливими освітніми потребами. Завдяки австрійському уряду, та австрійським гуманітарним фондам ця школа відновлена. І діти мають змогу навчатися у функціональному закладі освіти з обладнаним укриттям згідно безпекових вимог. Як сказав австрійський президент, це не лише державна допомога, але й народна допомога, приватні пожертви австрійців задля підтримки українців.

Від імені міської громади висловили подяку уряду Австрії та усім гуманітарним австрійським організаціям за надану допомогу.

На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

У ліцеї президент Австрії зустрівся також з представниками міжнародної благодійної організації «Caritas».

У Бородянці голова Бородянської селищної ради Георгій Єрко розповів главі австрійської держави про те, як російські війська нищили селище та вбивали мирних місцевих мешканців. Показали зруйновані вщент будинки, розстріляний пам`ятник Тарасу Шевченку.

Австрія, тримаючи свій нейтральний статус, надає гуманітарну допомогу Україні та приймає на лікування поранених.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень