Пройшла нарада з керівниками агропромислових підприємств з питань підтримки та розвитку галузі сільського господарства Бучанського району

Дата: 11.03.2023 10:50
Кількість переглядів: 108

З настанням весни все частіше приділяється увага питанням агропромислової сфери, адже не за горами весняно-польові роботи та всі актуальні складові пов’язані з посадкою, збором, протипожежною безпекою, наявністю техніки та паливо-мастильних матеріалів тощо.

10 березня за участю народного депутата України Горобець Олександр відбулася нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств району, керівниками та представниками силових структур району,  яку провів голова Бучанської районної державної (військової) адміністрації Данило Мавлянов.

Загалом, на нараді були обговорені питання:
- поряду надання дозволу на проведення весняно-польових робіт біля об’єктів критичної інфраструктури;

- стану протипожежного захисту об’єктів агропромислового комплексу по підготовці до збирання зернових культур та грубих кормів урожаю 2023 року; - про заборону спалювання сухої рослинності, про дотримання алгоритму дій під час виявлення та знаходження вибухонебезпечних предметів;
- впорядкування переміщення сільськогосподарської техніки по території Бучанського району, зокрема під час комендантської години;
- блокування податкових накладних сільськогосподарських підприємств;
- собливостей сплати податків на землю в період воєнного стану;
- контролю державою цін на електроенергію для сільськогосподарських підприємств;
- можливостей надання субсидій для сільськогосподарських підприємств;
- підтримки державними програмами розвитку тваринництва середніх підприємств та розмінування сільськогосподарських угідь.

А також голова адміністрації наголосив на створенні резервного фонду для потреб сільськогосподарських підприємств району, забезпечення альтернативними джерелами електропостачання.

У ході обговорення одним з нагальних питань виявилося питання високих цін за спожиту електроенергію при використанні в тваринництві, птахівництві та на елеваторах.

Приміром, якщо не провести процес сушки зерна, вся зібрана продукція, буде зіпсована і не підлягатиме переробці. В свою чергу, це буде наслідком банкрутства підприємств і неможливості виконати фінансові зобов’язання, в т. ч. по виплатах за оренду паїв у населення. Або відключення птахофабрики від електричної енергії може призвести до екологічної катастрофи, спричиненої загибеллю птиці.

Також у зв’язку з бойовими та окупаційними діями російських військових на теренах району, середні тваринницькі комплекси від 100 голів до 1000 понесли великі збитки і на рівень 2021 року вийти самостійно буде практично не можливо.

Ці питання мають бути розглянуті на рівні держави, адже аграріям потрібна підтримка, про що йшла мова з народним депутатом України Олександром Горобцем.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень