Розпочали роботу спеціальні моніторингові групи щодо пожеж в екосистемах

Дата: 17.03.2023 10:10
Кількість переглядів: 136

Незначне підвищення температури на території Київської області призвело до збільшення кількості пожеж в екосистемах. Так, тільки за минулу добу підрозділи ДСНС 22 рази залучалися до ліквідації пожеж.

На зображенні може бути: вогонь та на відкритому повітрі

Складність у ліквідації загорянь екосистем полягає в тому, що невеликі горіння трав’яного настилу за декілька годин перетворюються на масштабні пожежі торфовищ і лісових масивів. Саме тому, аби запобігти розповсюдження вогню на великі території в області почали працювати спеціальні моніторингові групи, в складі яких працівники ДСНС, представники місцевих органів влади та Національної поліції. На визначених територіях після отримання спеціального дозволу здійснюється аеророзвідка і виявляються місця горіння, спалювання сухої рослинності і потенційні порушники - палії.

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

Кожен з тих, хто палить траву, сухостій та сміття повинен розуміти - це злочин, який карається законом. І порушника буде покарано.

Всі координати осередків загорянь, навіть у важкодоступних місцях, надаються до оперативної служби і техніка терміново виїжджає на гасіння пожежі.

Таким чином рятувальники намагаються запобігати і боротися з екологічним лихом, яке щорічно виникає в області і столиці внаслідок пожеж в екосистемах.

https://www.facebook.com/MNSKOB/?locale=uk_UA


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень