АГРАРІЇ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ РОЗПОЧАЛИ ПОСІВ ЯРИХ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР

Дата: 29.03.2023 09:46
Кількість переглядів: 130

На Київщині почалася посівна кампанія під урожай 2023 року. Аграріями області вже посіяно 2,88 тис. га ранніх ярих зернових культур. Також почалися роботи з посіву гірчиці, якої наразі вже засіяно 7,4% від запланованої площі. Про це повідомили в Управлінні агропромислового розвитку Київської ОВА.

Фото без опису

Загалом у 2023 році на проведення комплексу весняно-польових робіт аграріями Київської області планується задіяти 1150,9 тисяч гектарів посівної площі. Під зернові культури прогнозується залучити 581 тисяч га, що становить понад 50% від загальної площі. Озимих на зерно – 173,4 тис. га, ярих зернових та зернобобових – 407,6 тис. га.

Здебільшого посівні площі ярих зернових та зернобобових культур, а саме пшениці, ячменю, вівса, гороху, гречки та проса, залишаться на рівні 2022 року. За винятком кукурудзи на зерно, якої заплановано посіяти на 19,5 тис. га менше, ніж минулого року.

Водночас наразі потребують обстеження та розмінування 10,41 тисяч га земель сільськогосподарського призначення в Бучанському, Вишгородському та Броварському районах.

КОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень