БЕЗБАР'ЄРНІСТЬ: Як перетворити депресію та апатію на піднесення та втіху, і віднайти ресурс для наповнення

Дата: 14.04.2023 10:53
Кількість переглядів: 104

Як побороти депресію, апатію, смуток і синдром «відкладеного життя», знайти ресурс для відновлення і наповнитися позитивом?

Скажи чесно, ти як? Прості та дієві техніки подолання стресу від  українських зірок. ВІДЕО - Житомирська обласна військова адміністрація

Адже ми перебуваємо у стані підвищеного стресового напруження, кризових обставин. Ми не помічаємо, але вплив на наше ментальне здоров’я відбувається щодня. І ми можемо опинитись у стресовій пастці самі, а заразом втягнути в неї і тих, хто поруч.

«Ніби малопомітні спочатку прояви: просто роздратованість, тривожність, поганий сон або втрата апетиту. Вони мають властивість поступово нарощуватися, їхній спектр може збільшуватися, і з часом це впливатиме на якість життя людини, на її самопочуття, потім впливатиме на стосунки і зрештою – на її можливість працювати», - сказала у прямому ефірі на сторінці Безбар'єрність Яніна Омельченко, кандидатка психологічних наук, завідувачка лабораторії консультативної психології та психотерапії Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН України.

Чи можливо відчувати рівновагу, коли навколо постійні загрози і нема опори під ногами?

Час нелегкий, кризовий, але навіть у цих умовах можна навчитися жити повноцінно і отримувати ресурс від приємних моментів для того, щоб наповнюватися та берегти психоемоційний баланс. Для цього є прості вправи, наприклад:

На кожну літеру алфавіту можна знайти джерело ресурсу, яке вас наповнюватиме. Наприклад, П – прогулянка, М – малювання тощо.

Щовечора складати список приємних вражень, отриманих протягом дня.

Дякувати дню за хороше і зберігати у пам'яті моменти щастя.

І ще одна корисна порада! Пийте більше рідини – вода виводить з організму надлишки адреналіну, який генерується під час стресового напруження.

Цикл ефірів з фахівцями (bit.ly/3ZwHUax) відбувається в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олена Зеленська. Спеціальна сторінка програми: https://howareu.com

Більше порад щодо самопідтримки та піклування про ментальне здоров'я людей поруч – bf.in.ua/turbota

https://fb.watch/jUNo25TXeG/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень