У Бучанському району відбулася партнерська зустріч на тему: "Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи"
10 серпня, під головуванням заступника Керівника Офісу Президента України Кулеби Олексія та за сприянням першої леді Олени Зеленської, голова Київської обласної державної (військової) адміністрації Руслан Краченко разом із заступницею Жанною Осипенко, головою Бучанської районної державної (військової) адміністрації Данилом Мавляновим взяли участь в партнерській зустрічі «Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи», учасниками якої також були Міністерство освіти і науки України, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Держпродспоживслужба України, представники Національної асоціації громадського харчування, голови обласних державних (обласних військових) адміністрацій, заступники з гуманітарних питань обласних військових адміністрацій, директори департаментів освіти і науки ОВА.
Учасники заходу разом із головою Борщагівської сільської територіальної громади Кудриком Олесем зустрілися в Петропавлівсько-Борщагівському закладі дошкільної освіти «Чарівний замок», де відбулася презентація системи роботи закладу щодо організації харчування та обговорення особливостей реформування харчування у закладі дошкільної освіти.
В ліцеї № 1 оглянули харчоблок та обідню залу, де продегустували шкільний обід за дабл-меню.
Відвідавши Білогородський ліцей № 1, де їх зустрів місцевий сільський голова Антон Овсієнко, обговорили впровадження електронного меню та обліку у шкільному харчуванні.
Бучанський міський голова Анатолій Федорук в Бучі зустрів учасників заходу, де вони ознайомилися з будівництвом фабрики-кухні, у якій будуть готувати обіди, шоково охолоджувати та доставляти до шкіл Бучанської, Немішаєвської та Бородянської громад Бучанського району.
На завершення зустрічі у Бучанському ліцеї № 9 відбулося обговорення особливостей реформи харчування в регіонах, де підняли питання щодо перспективи реформи шкільного харчування в закладах освіти та сучасні підходи модернізації харчоблоків.
Продовжуємо реформу шкільного харчування та доводимо, що корисна їжа-смачна їжа.