У Київській області вдосконалюють механізми працевлаштування ВПО та покращують розвиток релокованого бізнесу

Дата: 14.09.2023 16:03
Кількість переглядів: 85

У Київській області вдосконалюють механізми працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та покращують розвиток релокованого бізнесу. Про це йшлося на засіданні робочої групи з питань працевлаштування та професійної орієнтації внутрішньо переміщених осіб Координаційного центру підтримки цивільного населення при Київській обласній державній адміністрації. Захід відбувся під головуванням заступника голови КОДА Сергія Білецького. 

Фото без опису

У пристоличному регіоні розширять інформування представників релокованого бізнесу щодо грантових програм та можливостей для відновлення і розвитку власної справи від держави й міжнародних партнерів. Адже підприємства, зареєстровані на території Київщини, є важливими для підтримання рівня економіки в області. Тому наразі опрацьовується питання організації та проведення навчального курсу для підприємців-початківців та охочих започаткувати власну справу в рамках виконання Комплексної програми «Конкурентоспроможна Київщина» на 2022-2024 роки.

Члени робочої групи також розглянули динаміку ринку праці Київщини в частині працевлаштування та надання профорієнтаційних послуг внутрішньо переміщеним особам у 2023 році. Як повідомляли раніше, з початку повномасштабного вторгнення такими послугами скористалися 5,4 тисячі ВПО.

Фото без опису

Серед ініціатив для заохочення до офіційного працевлаштування ВПО – залучення до роз’яснення внутрішньо переміщених осіб, які на власному досвіді розповідатимуть про його можливості та переваги оформлення трудових договорів.

До складу робочої групи з питань працевлаштування ВПО при Київській ОДА входять представники підрозділів КОДА, Київського обласного центру зайнятості, місцевих органів влади та представники ВПО, які проживають на території пристоличного регіону.

https://koda.gov.ua/na-kyyivshhyni-udoskonalyuyut-mehanizmy-praczevlashtuvannya-vpo-ta-pokrashhuyut-rozvytok-relokovanogo-biznesu/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень