Посилення надання психологічних послуг мешканцям Київщини

Дата: 22.09.2023 09:13
Кількість переглядів: 69

У Київській обласній державній адміністрації відбулася онлайн-зустріч із представниками громад Київщини, відповідальними за ментальне здоров’я та реалізацію проєкту «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини». Захід відбувся за ініціативи заступниці голови КОДА Лесі Карнаух та регіональної координаторки Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Юлії Казакової.

Фото без опису

На зустрічі розглянули плани щодо посилення на рівні громад надання психосоціальних послуг для населення, а також продовження анкетування для надавачів й отримувачів такої допомоги і картування послуг у громадах.

Крім того, учасники обговорили проведення заходів до Всесвітнього дня ментального здоров’я, який відзначатимуть 10 жовтня, у громадах пристоличного регіону. Зокрема, заплановано представити та обговорити з експертами підсумки досліджень у рамках регіональної координації. Також за умов дотримання безпекових норм буде проведений інтерактивний захід, де кожен охочий зможе оцінити власний психоемоційний стан та опанувати техніки самодопомоги при проявах стресу та тривоги.

«Завдяки масштабній комунікаційній кампанії в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» значно збільшився суспільний попит на нові знання про ментальне здоров’я, тому проведення таких івентів є необхідним та актуальним», – зазначила Леся Карнаух.

Заходи до Дня ментального здоров’я відбудуться за сприяння Координаційного центру КМУ в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень