Аптечка самодопомоги: вправа "черепаха"

Дата: 09.10.2023 09:20
Кількість переглядів: 50

Чому виникає м’язова напруга?

Стрес — це насамперед фізична й психологічна реакція тіла, яка допомагає нам краще впоратися з критичною ситуацією. У стані стресу наші м’язи напружуються, аби захистити тіло від імовірних травм. Коли загроза зникає, вони розслабляються і ми не відчуваємо дискомфорту. Але хронічний стрес може тримати м’язи в постійній напрузі, яка з часом викликає важкість і навіть больові відчуття по всьому тілу.

Фото без опису

Існують вправи і техніки, які допомагають знизити напругу. В Аптечці самодопомоги можна знайти такі вправи. Одна з них – «Черепаха».

Уявіть, що ви черепаха, яка неспішно прогулюється, дихає повітрям… Аж раптом починається злива і ви мерщій ховаєтеся у панцир: на ліжку, килимку для тренувань або просто на підлозі щільно згорніться калачиком – притисніть коліна до грудей, обхопіть їх руками, сховайте голову. Порахуйте до 10 і перечекайте зливу у панцирі. Нарешті злива вщухла і знову вийшло сонце: розпряміться, розслабтеся і відчуйте, як м’язами розтікається приємне тепло. Повторіть вправу кілька разів і переконайтеся, що завершуєте її саме прогулянкою на сонці, щоб ваше тіло остаточно розслабилося.

Більше корисних вправ із Аптечки самодопомоги дізнавайтеся тут: http://howareu.com

Комунікаційна кампанія Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською, реалізується завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт. Зміст матеріалів кампанії є винятковою відповідальністю ГО «Безбар’єрність» i не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США. Сприяння у виготовленні та поширенні інформаційно-просвітницьких матеріалів надали Міжнародна організація з міграції (IOM Ukraine), рекламний холдинг Megapolis, благодійний фонд BGV.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень