До уваги громад! Посібник з проєктування енергоефективних шкіл викладено у відкритий доступ

Дата: 10.04.2024 11:42
Кількість переглядів: 51

«Методичні рекомендації – Основи проектування та реконструкції енергоефективних будівель закладів загальної середньої освіти з поліпшеними екологічними характеристиками» – так називається видання – оновлене цього року. Тепер у відкритому доступі: http://surl.li/rytme

Фото без опису

Остання редакція враховує зміни законодавства, що відбулись за останні два роки, зокрема й новий Закону України «Про енергетичну ефективність». Також посібник оновлений з урахуванням нових Державних Будівельних Норм (ДБН) і національних стандартів у сфері управління відходами руйнації, термомодернізації, вимог до укриттів.

Методичні рекомендації будуть корисними замовникам для складання завдання на проектування об’єкту реконструкції чи нового будівництва, архітекторам, проектувальникам. Застосування рекомендацій та рішень, зазначених у посібнику, дозволить замовити і розробити проєкт за принципом Build Back Better (відбудувати краще ніж було) з урахуванням кращих практик ЄС та рекомендацій Світового банку.

Такі проєкти матимуть перевагу в отриманні фінансової допомоги для відбудови, тому що відповідатимуть вимогам потенційних донорів до енергетичної ефективності, кліматичної та екологічної сталості. Відповідно, це означає ефективне використання коштів на утримання закладу і забезпечує комфортне та здорове середовище для навчання дітей.

Друге видання Методичного посібника розроблено за підтримки проєкту GIZ Ukraine "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні" (Energy Efficiency and Climate Projects), що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ)) та співфінансуванням Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO) на замовлення Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Наталія Козловська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень