«Стійкість молоді – сила нації»: на Київщині відбувся день спільнодії для підтримки ментального здоров'яї

Дата: 18.04.2024 12:10
Кількість переглядів: 43

На Київщині для студентів Макарівського медичного фахового коледжу влаштували день спільнодії «Стійкість молоді – сила нації». Захід відбувся в межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською. 

Фото без опису

Мета події – популяризувати відповідальне ставлення до свого ментального здоров’я, покращити психоемоційний стан студентської спільноти та навчити майбутніх медиків базовим навичкам першої психологічної допомоги.

Заступниця голови КОДА Леся Карнаух наголосила на необхідності дбати про свій психоемоційний стан, щоб мати ресурс допомагати іншим. А регіональна координаторка Юлія Казакова звернулась до студентів-медиків як до молодих фахівців, які щодня контактуватимуть з хворобами тіла і душі у людей. Вона зазначила, що наразі на Київщині реалізовується ініціатива проведення тренінгів з першої психологічної підтримки серед молоді.

Тренінгову сесію для студентів медколеджу провів лідер команди Психологічного здоров’я та психосоціальної підтримки Міжнародної організації з міграції Дмитро Січкарюк. Учасники виконували інтерактивні вправи з реагування під час надзвичайних ситуацій та відпрацьовували в групах навички першої психологічної допомоги. Також учасники на великих банерах малювали та писали про своє «джерело сили».

Під час зустрічі студенти щиро та невимушено ділились своїм мріями, баченням того, які якості повинна мати людина, яка надає психологічну допомогу. 

КОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень