Відбулося виїзне засідання Київської обласної ради церков і релігійних організацій

Дата: 18.10.2024 16:54
Кількість переглядів: 15

17 жовтня відбулося виїзне засідання Київської обласної ради церков і релігійних організацій за участі нового Головуючого старшого єпископа Олександра Озеруги, старшого пресвітера Київського регіонального об’єднання Української Церкви Християн Віри Євангельської.

Фото без опису

У першій частині заходу учасникам презентували локації проєкту «Київщина – місця пам’яті». «Дивись, пам’ятай, розповідай», а саме: меморіал «Янголи Перемоги» в Мощуні, житловий комплекс «Ірпінські Липки» в Ірпені та Церкву Святого Апостола Андрія Первозваного та Всіх Святих у Бучі.

Засідання Ради церков і релігійних організацій відбулось в Пластовому Вишкільному Центрі в м. Буча.

Заступник голови Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко окреслила перспективні напрями співпраці Київської обласної державної адміністрації з Радою церков, акцентувала увагу на питаннях реалізації права на свободу совісті в області в умовах воєнного стану, розвиток релігійного середовища області, виклики воєнного часу,  з якими стикаються релігійні організації.

Також з вітальним словом виступили виконуючий обов’язки голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський та Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у м. Києві та Київській області Микита Козиренко.

Перший заступник Голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Войналович проінформував про роль і місце церков та релігійних організацій в державі і суспільстві під час війни.

Крім цього, були обговорені питання щодо подальшої роботи, проведення тематичних засідань, покращення рівня ментального здоров’я соціально-вразливих осіб у воєнний час.

Представники релігійних організацій були відзначені Подяками Київської обласної державної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень